Wat doet u met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Consumenten, bedrijven en overheden verlangen steeds vaker dat uw organisatie laat zien wat het doet met duurzaamheid. In toenemende mate willen opdrachtgevers uitsluitend samenwerken met ondernemingen die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wat doet u met MVO en hoe laat u dit zien? Duurzame Datacenters kan u hierbij helpen.

Wij begeleiden u bij het opstellen van een CO2-voetafdruk. Deze voetafdruk geeft u inzicht in de maatregelen die u kunt nemen om de CO2-uitstoot van uw bedrijf (verder) terug te dringen. Op basis van deze bevindingen helpen wij u bij het vormgeven van uw MVO beleid.

CO2-prestatieladder

Ook helpen wij u bij het behalen van een certificaat waarmee u kunt aantonen dat u duurzaam onderneemt. Denk hierbij aan een certificering op de CO2-prestatieladder, een instrument dat steeds vaker wordt gebruikt bij aanbestedingsprocessen. Een dergelijk certificaat kan u concurrentievoordelen opleveren ten opzichte van bedrijven die hier niet over beschikken.

Door CO2-uitstoot terug te dringen en actief in te zetten op MVO stelt u niet alleen zeker geen opdrachten mis te lopen, maar kunt u ook uw bedrijfskosten terugdringen. Denk hierbij aan besparingen op brandstof voor transport, emissies, elektriciteit en gas.

Mogelijkheden op een rijtje

Benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft op het gebied van CO2-reductie en MVO? Neem contact op met Duurzame Datacenters! Onze experts zetten alle mogelijkheden voor u op een rijtje en bekijken samen met u de beste opties voor uw specifieke bedrijf en situatie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *