Uw computerruimte renoveren met minimale impact op de beschikbaarheid

Vroeg of laat moet ieder datacenter worden gerenoveerd om de locatie mee te laten gaan met de tijd. Op termijn komen nieuwe technieken beschikbaar die de efficiëntie en duurzaamheid van het datacenter kunnen vergroten, waarvoor in veel gevallen bouwkundige aanpassingen aan de computerruimte noodzakelijk zijn. Deze aanpassingen zullen snel en vakkundig moeten worden gerealiseerd om de impact op uw serverruimte te minimaliseren.

Ook tijdens een renovatie mag de beschikbaarheid van uw computerruimte uiteraard niet in gevaar komen. Uw serverruimte zal dus gerenoveerd moeten worden terwijl de servers blijven draaien, wat tot allerlei uitdagingen leidt. Denk hierbij aan stof, gesleep met bouwmaterialen, natte werkzaamheden, schilderwerk en de grote hoeveelheid mensen die u over de vloer krijgt. Een renovatie kan dus grote overlast veroorzaken in uw serverruimte.

Snel en vakkundig

Het is dan ook van belang dat bouwkundige werkzaamheden in uw computerruimte snel en vakkundig worden aangepakt. Door de werkzaamheden uit te laten voeren door vakmensen die speciaal zijn getraind in het werken in kritieke omgevingen als datacenters voorkomt u dat werkzaamheden de beschikbaarheid beïnvloeden. Door de juiste maatregelen te nemen kunnen zij de impact van bouwkundige aanpassingen op uw datacenter tot een minimum beperken.

Benieuwd welke maatregelen kunnen helpen om de impact van een renovatie op de beschikbaarheid van uw datacenter tot een minimum te beperken? Wilt u daarnaast in contact worden gebracht met een partij die uw datacenter op vakkundige wijze kan renoveren? Neem contact op met Duurzame Datacenters en laat u adviseren door onze experts.

Audit Infrastructuur

Data en Apparatuur Verwijderen

Referenties Bouwkundig

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.

  • Raster Titel 1

  • Raster Titel 2

  • Raster Titel 3