Referenties Bouwkundig

ANWB Den Haag

Het datacenter van ANWB Den Haag was flink verouderd. Het gebouw dat ooit is neergezet voor het huisvesten van een mainframe werd door de ANWB nog slechts voor de helft gebruikt als datacenter. Deze serverruimte was daarnaast toe aan een grondige renovatie. Daarom is besloten direct naar de bestaande computerruimte een nieuw datacenter te bouwen. Dit datacenter neemt in totaal slechts 25% van de oppervlakte van het oude mainframegebouw in beslag. Nadat de renovatie was afgerond heeft de vrijgekomen oppervlakte een nieuwe bestemming gekregen.

Continue zuurstofreductie in datacenters van Essent

In opdracht van Essent hebben de specialisen van  Duurzame Datacenters op twee locaties een brandveilig datacenter gebouwd. In de elektriciteitscentrale Geertruidenberg is de oude computerruimte in het administratiekantoor vervangen voor een nieuw datacenter. Dit nieuwe datacenter voldoet aan hoge eisen die Essent stelt op het gebied van brandveiligheid. Zo is het datacenter voorzien van continue zuurstofreductie brandblussysteem. Deze techniek voor brandveiligheid werkt op basis van een nagenoeg luchtdicht en brandwerend compartiment.

Bij de elektriciteitscentrale van Essent in Maasbracht is een nieuwbouw datacenter gerealiseerd. Ook hier is een brandwerend compartiment aangebracht dat is voorzien van continue zuurstofreductie om brand te voorkomen.