Een objectief ontwerp voor de bekabeling in uw computerruimte

De bekabeling van uw serverruimte speelt een belangrijke rol in de prestaties die uw omgeving kan leveren. Maar welke bekabeling moet u kiezen? Niet alleen heeft u de keuze tussen koper- en glasvezelbekabeling, ook zijn er van beide soorten allerlei varianten beschikbaar. Iedere fabrikant kan u helpen bij het ontwerp van de bekabeling in uw computerruimte. Deze fabrikanten zijn echter niet objectief en vinden uiteraard hun eigen producten het beste. Hoe komt u dus aan een objectief ontwerp met de juiste producten? Duurzame Datacenters kan u hierbij helpen.

Het ontwerpen van databekabeling is niet eenvoudig. Het vervangen van de gehele bekabeling in een bestaande serverruimte is duur en doorgaans geen interessante optie. Vaak wordt dan ook slechts een deel van de bekabeling vernieuwd. Dit betekent echter wel dat de nieuwe bekabeling overweg moet kunnen met de bestaande bekabeling in uw omgeving. Welke connectoren kiest u daarnaast? De ontwikkelingen in bekabeling volgen elkaar razendsnel op, waardoor allerlei connectoren beschikbaar zijn. Wie nu de verkeerde connector kiest kan over enkele jaren bij een eventuele upgrade van de bekabeling echter voor vervelende verrassingen komen te staan.

Een ontwerp voor databekabeling leidt tot veel vragen1

Allerlei vragen komen dan ook kijken bij het ontwerpen van databekabeling. Veel vragen zijn helaas niet eenvoudig te beantwoorden. Denk hierbij aan:

  • Hoe sluit de nieuwe bekabeling aan op de bestaande IT-infrastructuur van uw organisatie?
  • Welke kabel is geschikt voor welke omgeving en welke organisatie?
  • Kan ik beter prefab gebruiken of kabels juist ter plaatse laten monteren?
  • Welke type connector moet ik gebruiken?
  • Welk type glasvezelbekabeling is voor mijn omgeving het meest geschikt? OS1, OS2, OM3 of Om4?
  • Welke type koperbekabeling kan ik in mijn omgeving het best gebruiken? Cat5, Cat6 of juist Cat7?
  • Hoe ga ik met glasvezelbekabeling om?
  • Welke bekabelingstopologie moet ik toepassen? Zone, modulair, stervormig of maasvormig?

Wij kunnen u helpen deze vragen te beantwoorden. Onze experts kunnen voor u een onafhankelijk en objectief ontwerp opstellen voor de bekabeling in uw computerruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Duurzame Datacenters!

Kabel Management

Audit Infrastructuur

Referentie ICT Infrastructuur

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.