Optimaliseer uw koeling door luchtstromen te scheiden

Het koelen van ICT-apparatuur kan in veel computerruimtes worden verbeterd. Koeling verbruikt vaak onnodig veel energie, waardoor overbodige kosten worden gemaakt en meer CO2 wordt uitgestoten dan noodzakelijk. De specialisten van Duurzame Datacenters kunnen u hierbij helpen door gekoelde en opgewarmde lucht te scheiden door koude- en warmtegangen te creëren. Dit bespaart u geld en minimaliseert CO2-uitstoot, zonder dat u hierbij de kans loopt ICT-apparatuur onvoldoende te koelen.

IT_EinhausungDoor koude en warme luchtstromen te scheiden in koude- en warmtegangen ontstaan efficiënte luchtstromen. Koude lucht wordt via een apart kanaal naar de te koelen ICT-apparatuur geleid en kan hierdoor efficiënt warmte afvoeren. Deze lucht wordt door uw ICT-apparatuur opgewarmd en via een aparte warmtegang weer afgevoerd. De luchtstromen kunnen dus nooit vermengen en elkaar beïnvloeden, terwijl ook hotspots worden voorkomen. De efficiëntie van uw koeling wordt hierdoor vergroot.

Onbelemmerde luchtstromen

Het scheiden van koude en warme luchtstromen in een datacenter is niet eenvoudig. Onbelemmerde luchtstromen spelen hierbij een belangrijke rol. Koude lucht moet de juiste locatie in uw computerruimte op efficiënte wijze kunnen bereiken, terwijl warme lucht efficiënt moet worden afgevoerd. Door verschillende technieken toe te passen in uw serverruimte kunnen belemmeringen voor de luchtstromen worden weggenomen.

Het afdichte385n van zowel gaten als kieren is essentieel. Lucht kan via deze openingen onbedoeld weglekken, wat de efficiëntie van uw koelsysteem aanzienlijk verminderd.

Sandwichpanelen

Ruimtes waarin kasten van verschillende hoogtes en breedtes zijn geïmplementeerd lijken op het eerste oog wellicht niet geschikt voor koude en warmtegangen. Duurzame Datacenters kan u ook hiermee helpen.

Welke maatregelen passen bij uw situatie?

Iedere serverruimte is anders. De maatregelen die u kunt nemen om de efficiëntie van uw koeling te vergroten zijn dan ook afhankelijk van uw specifieke situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Duurzame Datacenter en ontdek welke maatregelen in uw specifieke geval het beste resultaat opleveren!

Gerelateerde categorieën

Referentie Klimaatbeheersing

Energie Investerings Aftrek

Energie efficiency onderzoek

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.