Energieverbruik en CO2-uitstoot terugdringen met slimme koeltechnieken

Datacenters staan bekend als grootverbruikers van energie. Koelsystemen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van dit energieverbruik. Niet alleen zijn de systemen hierdoor een grote kostenpost, ook zorgen zij voor relatief veel CO2-uitstoot. Door slimme koeltechnieken toe te passen kunt u het energieverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van uw koelinstallaties terugdringen.

4_profitboxAllerlei koeltechnieken zijn beschikbaar waarmee u het energieverbruik aanzienlijk kunt terugdringen. Denk hierbij aan vrije koeling (buitenlucht), maar ook aan adiabatische koeling (verdamping). Energiezuinige koeloplossingen kunnen doorgaans worden gecombineerd met uw bestaande airco-apparatuur. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen in zijn geheel afscheid te nemen van uw huidige installatie.

Zonder grote investeringen mogelijk

Energiezuinige alternatieven kunnen in veel gevallen zonder grote investeringen worden geïmplementeerd, terwijl de energiekosten tot wel 90% kunnen worden verminderd. De Return on Investment op deze oplossingen is vaak dan ook kort. In sommige gevallen komt uw investering in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek van de overheid, wat de terugverdientijd verder kan verkorten.Afbeelding1

In elk type computerruimte in ieder soort gebouw is een energiebesparende koeloplossing te bedenken. Neem contact op het Duurzame Datacenters om te ontdekken welke oplossing in uw specifieke situatie het beste resultaat oplevert.

Gerelateerde categorieën

Referentie klimaatbeheersing

Energie Investerings Aftrek

Publicatie Energiebesparing

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.