Efficiënt kabelmanagement kan veel problemen voorkomen

5In een serverruimte zijn enorme hoeveelheden kabels aanwezig, waar u het overzicht over wilt houden. U wilt immers weten waar welke kabel voor dient indien u wijzigingen wilt aanbrengen in uw serverruimte. Gaat er onverhoopt iets mis met een kabel? Dan wilt u deze specifieke kabel razendsnel kunnen vinden en heeft u geen tijd kabels uit ongeordende, chaotische kabelbundels te moeten vissen. Kabelproblemen kunnen immers ertoe leiden dat verbindingen uitvallen en (bepaalde delen van) de serverruimte onbeschikbaar wordt, iets wat u uiteraard te allen tijde wilt voorkomen. Duurzame Datacenters helpt u kabels efficiënt te beheren.

Op het gebied van bekabeling zijn standaarden beschikbaar die helpen de bekabeling in een serverruimte optimaal in te richten. De eisen aan bekabeling worden namelijk steeds groter. Kleine onvolkomenheden waar u nu niets van merkt kunnen hierdoor op de lange termijn en bij toenemend gebruik van grote invloed zijn op de functionaliteit en kwaliteit van de infrastructuur. Het is dus van belang deze standaarden in acht te nemen bij het aanleggen van de bekabeling in uw serverruimte.

Klaar voor de toekomst4

Daarnaast wilt u dat uw bekabeling klaar is voor de toekomst en kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen. Allerlei criteria kunnen echter in de toekomst veranderen, wat ook van invloed kan zijn op de eisen die u moet stellen aan uw bekabeling. Denk hierbij aan gebruikspatronen inclusief piekbelasting van applicaties, de behoefte aan bandbreedte, het aantal gebruikers en/of systemen, nieuwe toepassingen en interne mutaties. Wie nu al goed weet in te schatten hoeveel bandbreedte en capaciteit in de toekomst nodig is kan forse besparingen realiseren.

Wilt u een nauwkeurige inschatting maken van uw toekomstige behoeften om uw bekabeling klaar voor de toekomst te kunnen maken? Neem contact op met Duurzame Datacenters en laat u adviseren door onze experts op het gebied van bekabeling!

Gerelateerde categorieën

Audit Infrastructuur

Ontwerp Databekabeling

Referentie ICT Infrastructuur

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.