Met de energie-investeringsaftrek behaalt u dubbel voordeel

De energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie wilt ondersteunen. Indien u gebruik maakt van EIA heeft u dubbel voordeel. Niet alleen verlaagt u uw energiekosten, ook betaalt u minder belasting.

Met EIA kunt u 41,5% van uw investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Het netto voordeel dat u met de EIA kunt realiseren komt uit op ongeveer 10% van de totale investeringskosten.

Welke bedrijfsmiddelen komen in aanmerking?download

Niet ieder energiebesparend bedrijfsmiddel komt in aanmerking voor de EIA. Middelen moeten voldoen aan energieprestatie-eisen en het doelmatig gebruik van energie bevorderen. Het is dan ook van belang van te voren goed te controleren of een oplossing waar u in wilt investeren aan de eisen voldoet.

Benieuwd of oplossingen die u op het oog heeft in aanmerking komen voor de EIA? Neem dan contact op met de specialisten van Duurzame Datacenters. Wij kunnen u ook helpen uw aanvraag voor de EIA op optimale wijze in te vullen, wat de kans dat uw aanvraag wordt gehonoreerd maximaliseert.

Gerelateerde categorieën

Referenties Subsidie

publicatie Energielijst 2015

Energie Efficiëntie Onderzoek

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.