Hoe efficiënt is uw datacenter?

Veel bedrijven richten zich vooral op de beschikbaarheid van hun serverruimte. De efficiëntie van de computerruimte krijgt minder aandacht, terwijl hiermee vaak grote besparingen gerealiseerd kunnen worden. Hoe efficiënt is uw datacenter?

Wie het over de efficiëntie van een serverruimte heeft denkt al snel aan het gebruik van zuinige apparatuur. Dit speelt uiteraard een rol, maar is zeker niet het enige aspect dat impact heeft op de efficiëntie van uw computerruimte. Ook de wijze waarop uw organisatie omgaat met de omgeving speelt een essentiële rol. Benut u alle mogelijkheden die een serverruimte biedt optimaal en haalt u maximale winst uit de omgeving?

Onnodig energie gebruiken

Wist u daarnaast dat in veel serverruimtes servers niets staan te doen en onnodig energie gebruiken? Door dergelijke inefficiënties aan te pakken door goed management toe te passen en een goede inrichting te kiezen kunt u het energiegebruik van uw computerruimte terugdringen. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Benieuwd naar de efficiëntie van uw computerruimte en de mogelijkheden voor verbetering die uw omgeving biedt? Neem contact op met Duurzame Datacenters en laat u adviseren door onze experts!

Gerelateerde categorieën

Klimaatbeheersing

Energie voorziening

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.