Is de cloud ook voor uw bedrijf een goede investering?   

De cloud is een veel besproken onderwerp. Een groot aantal bedrijven is dan ook bezig met de cloud. De cloud is echter niet voor ieder bedrijf de beste keuze en is uitsluitend een middel om een doel te bereiken. Is de cloud voor uw organisatie een cloud-oplossingengoede keuze? Duurzame Datacenters kan deze en andere vragen voor u beantwoorden.

Wie gebruik maakt van de cloud plaatst applicaties en data in een cloud omgeving, die wordt gehost in datacenters van een derde partij. U betaalt uitsluitend voor het gebruik van applicaties en hoeft niet te investeren in de onderliggende IT-infrastructuur. Grote kosten vooraf zijn met de cloud dus verleden tijd, terwijl u een grote mate van schaalbaarheid krijgt.

Veilige toegang tot data

Veel bedrijven bieden de mogelijkheid op verschillende plekken in te loggen, maar kiezen ervoor de toegang tot data uit veiligheidsoverwegingen te beperken. U kunt hierdoor niet overal bij uw benodigde documenten, waardoor u in uw werk wordt gehinderd. Met online werkplekken in de cloud geeft u uw werknemers de mogelijkheid altijd en overal te beschikken over de benodigde documenten, ook onderweg, thuis of bij de klant. Dit zonder dat de veiligheid van uw data in gevaar komt. Duurzame Datacenters kan u hierover adviseren en u bij de implementatie ondersteunen.

Welke vorm van de cloud kiest u?

De cloud is echter beschikbaar in allerlei vormen en maten, wat een overstap niet eenvoudig maakt. Welke cloud is immers voor uw situatie en uw organisatie het meest geschikt? Zo kunt u kiezen uit de public, private of juist hybride cloud. Daarnaast heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende cloud providers. Sommige providers bieden een managed cloud aan, waarin het beheer van de omgeving volledig wordt verzorgd. Andere providers bieden juist een cloud omgeving aan die u zelf kunt beheren.

De voor- en nadelen op een rijtje

Benieuwd naar de mogelijkheden van de cloud en de toegevoegde waarde die een overstap voor uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Duurzame Datacenters! Onze experts adviseren u over de verschillende vormen van de cloud en providers waaruit u kunt kiezen en zetten de voor- en nadelen voor uw situatie op een rijtje. Daarnaast kan Duurzame Datacenters u adviseren over cloud providers, waardoor u zeker weet dat u met een betrouwbare en specialistische partij in zee gaat

Gerelateerde categorieën

Referenties IT Beheer

All-In IT beheer

ICT projecten met een vaste prijs

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.