Zorg dat uw datacenter direct na opleveren aan uw eisen voldoet

Wilt u uw datacenter laten renoveren of een nieuw datacenter laten bouwen? Dan is het van groot belang dat de serverruimte die u krijgt opgeleverd gelijk voldoet aan uw eisen en wensen. Eventuele problemen kunnen immers tot onverwachte vertraging leiden, wat de tijdige oplevering van uw serverruimte in gevaar kan brengen. Duurzame Datacenters kan u helpen dergelijke problemen te voorkomen.

Traditioneel gezien wordt bij het ontwerp van een datacenter, ongeacht of het om een renovatie- of nieuwbouwproject gaat, gebruik gemaakt van duimregels, best practices en ervaring. Dit zijn uiteraard geen exacte wetenschappen, waardoor bij de ingebruikname van een serverruimte vaak allerlei problemen aan het licht komen. Deze problemen kunnen worden voorkomen door dexplodedviewhardware_newshadowse koel- en stroomvoorziening in uw serverruimte vooraf aan de bouw alvast te simuleren. Dankzij een dergelijke simulatie heeft u voordat de eerste baksteen wordt geplaatst al een goed beeld van de prestaties die u kunt verwachten.

Computational fluid dynamics

Een simulatie maakt het mogelijk voor de bouw een nauwkeurige inschatting te maken van de warmte die in uw datacenter wordt gegenereerd. Met behulp van computational fluid dynamics (CFD) kunnen vervolgens de luchtstromen in uw datacenter in kaart worden gebracht. Deze twee simulaties maken het mogelijk te berekenen of er met behulp van de koelinstallatie die u wilt implementeren voldoende koude lucht over de ICT-apparatuur wordt geblazen om de gegenereerde warme lucht af te voeren. U kunt de koelinstallatie dus exact afstemmen op de aanwezige ICT-apparatuur. Niet alleen voorkomt dit dat ICT-apparatuur oververhit raakt, ook kunt u hierdoor het energieverbruik van de koeling optimaliseren.fullscreen cabinets

Benieuwd naar de mogelijkheden van CFD? Neem contact op met de experts van Duurzame Datacenters en laat een simulatie uitvoeren van de koel- en stroomvoorziening in uw serverruimte.

Gerelateerde categorieën

Referentie Klimaatbeheersing

Energiezuinige koelsystemen

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.