De juiste pomp en afsluiters selecteren kan veel energie besparen

In het koelsysteem van uw datacenter wordt een pomp gebruikt om lucht of koudemiddel naar de juiste plek te pompen. Pompen en afsluiters zijn vaak helaas niet goed geselecteerd. Hierdoor wordt onnodig veel energie verbruikt. Duurzame Datacenters kan u helpen de juiste pomp en afsluiters te selecEtaline_PD_PM_IE4teren om dit probleem te voorkomen.

Ruim 80% van de pompen waar onze experts mee in aanraking zijn gekomen bleken te groot te zijn voor de toepassing waarin zij draaien. Veel leidingen en afsluiters zijn tegelijkertijd juist te klein, waardoor de pomp zijn werk niet goed kan doen. De kans is dus groot dat dit ook in uw computerruimte het geval is. U maakt hierdoor niet optimaal gebruik van de capaciteit die uw pomp kan leveren.

 Te veel capaciteit adviseren

Het probleem wordt veroorzaakt door de hardnekkige gewoonte van leveranciers, adviseurs, productiemanagers en andere partijen die meepraten over de aanschaf van pompen om extra capaciteit te adviseren, bovenop de capaciteit die door de opdrachtgever wordt gevraagd. Deze overcapaciteit wordt aangeraden om te voorkomen dat de pomp in een later stadium te klein blijkt te zijn. 10 tot 15% extra capaciteit is voor een pomp geen uitzondering.

Afhankelijk van de pompgrootte zijn de energiekosten goed voor tot circa 80% van de totale kosten gedurende de levenscyclus van een pomp. Energie is dus het laaghangende fruit waarop het meeste geld te besparen valt. Door de juiste pomp, leidingen en afsluiters te kiezen kunt u de werking van uw pomp optimaliseren en op de energiekosten besparen.

MetingenEtanorm_PumpDrive_SuPremE-Motor-700x448px

Uiteraard is het van groot belang dat u niet met een te kleine pomp aan de slag gaat. Op basis van metingen nauwkeurig bepalen welke pomp en afsluiters in uw computerruimte nodig zijn is dan ook van belang. Onze experts kunnen u hierbij helpen. Neem contact op met Duurzame Datacenters voor meer informatie.

Referentie Klimaatbeheersing

Energie efficientie onderzoek

Energiezuinige Koelsystemen

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.