Optimaal voorbereid zijn op incidenten om continuïteit te bewaken

De bedrijfsvoering van uw organisatie mag nooit onderbroken worden. Een uitdaging, aangezien allerlei incidenten de continuïteit van uw bedrijfsvoering in gevaar kunnen brengen. Denk hierbij aan technische problemen met servers of het netwerk, maar ook aan natuurlijk problemen zoals brand of blikseminslag. Duurzame Datacenters helpt u zeker te stellen dat uw team goed is voorbereid op dergelijke incidenten om de impact op uw bedrijfsvoering tot een minimum te beperken.

Bij het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsvoering wordt al snel uitsluitend gekeken naar de ICT-voorziening. Uiteraard speelt ICT in uw bedrijfsvoering een belangrijke rol; nagenoeg geen enkel bedrijf kan vandaag de dag immers nog zonder ICT-voorzieningen. Naast ICT kunnen echter ook allerlei andere aspecten van uw bedrijf impact hebben op de continuïteit van de uw bedrijfsvoering. Denk hierbij aan problemen met uw bedrijfspand, dreigingen van buitenaf of personeelsproblemen.

Sommige risico’s blijven altijd bestaanbcm imagesUWG3U37Q

Helaas is het niet altijd mogelijk om alle risico’s volledig uit te bannen. Sommige risico’s zullen altijd blijven bestaan. Denk bijvoorbeeld eens aan natuurlijk problemen zoals zware sneeuwval of storm, menselijke factoren als een griepepidemie of externe problemen bij bijvoorbeeld een leverancier. Dit betekent dat u goed zult moeten voorbereid om eventuele incidenten en naast ICT-problemen ook andere risico’s moeten nemen in een Business Continuity Plan, een plan dat u kunt opstellen om de continuïteit van uw bedrijfsvoering te bewaken. Dit voorkomt dat incidenten tot paniek kunnen leiden, waardoor problemen niet adequaat kunnen worden opgelost en de impact van een incident op uw bedrijfsvoering onnodig groot is.

Benieuwd met welke risico’s u te maken heeft en hoe u de continuïteit van uw bedrijfsvoering kunt bewaken? Neem contact op met Duurzame Datacenters! Onze experts helpen u bij het identificeren van risico’s en opstellen van een Business Continuity Plan. Daarnaast vertellen u precies hoe u met dit plan aan de slag kunt gaan om optimaal voorbereid te zijn op incidenten die helaas niet altijd voorkomen kunnen worden.

Gerelateerde categorieën

Audit Infrastructuur

Referentie Managment

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.