Continuïteit waarborgen door stroomverbruik op rackniveau te meten

De continuïteit van een datacenter is van groot belang. Eindgebruikers willen immers ten alle tijde bij data kunnen en gebruik kunnen maken van applicaties die in de serverruimte draaien. U kunt de continuïteit alleen garanderen als u zeker weet dat de stroomvoorziening in uw omgeving op de juiste wijze is verdeeld. Meten op rackniveau is hierbij onmisbaar.

De stroomvoorziening en -verdeling is van groot belang in een serverruimte. Ieder onderdeel van de IT-omgeving moet immers voldoende stroom krijgen om zijn werk te kunnen doen. Het is dus van groot belang de energievoorziening te kunnen garanderen, wat alleen mogelijk is door nauwkeurig de stroomverdeling in de computerruimte in kaart te brengen.

 Interessante informatie

Door het stroomverbruik en –verdeling op rackniveau te meten kunt u interessante informatie verkrijgen over de stroomverdeling in uw serverruimte. Zo kunt u voorkomen dat een rack wordt overbelast en hierdoor ICT-apparatuur onvoldoende van stroom wordt voorzien. Ook kunt u aan de hand van deze informatie ICT-apparatuur verdelen over racks, waardoor de stroomafname per rack optimaal verdeeld is.

Bedient u vanuit uw datacenter externe partijen? Dan wilt u alle gemaakte kosten kunnen doorberekenen aan de eindklant. Ook hierbij kan het meten de stroomverdeling op rackniveau uitkomst bieden. Dit maakt het mogelijk het energieverbruik van eindgebruikers volledig door te berekenen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om het stroomverbruik en de stroomverdeling in uw serverruimte te meten? Neem contact op met Duurzame Datacenters en laat u adviseren!

Gerelateerde categorieën

Referenties Energievoorziening

Audit Infrastructuur

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.