Data op harde schijven vernietigen

Wie IT-apparatuur afdankt loopt al snel tegen harde schijven aan. Op de schijven staat allerlei data opgeslagen, die niet op straat mag belanden. Denk hierbij aan klantdata, maar ook aan gevoelige informatie over uw eigen bedrijf. Het uitlekken van data kan grote reputatieschade veroorzaken of zelfs leiden tot schadeclaims. Duurzame Datacenters adviseert u over de wijze waarop u data op betrouwbare wijze kunt vernietigen.

Harde schijven kunnen worden gerecycled, maar ook worden doorverkocht aan opkopers. Dit laatste kan interessant zijn, aangezien u in dit geval kunt verdienen aan de gebruikte schijven. Helaas levert deze laatste optie ook risico’s op, aangezien functionerende gebruikte harde schijven in handen komen van externe partijen. In beide gevallen is het voor u van groot belang dat alle aIMG_2046anwezige informatie grondig is vernietigd om het uitlekken van data te voorkomen.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden u heeft om data te laten vernietigen? Neem contact op met Duurzame Datacenters en laat u adviseren. Wij kunnen u in contact brengen met betrouwbare partijen die op een deskundige wijze met uw data omgaan.

Referenties Recycling

Recycling Innemen

Demontage Computerruimnte

Neem contact met me op!

Geen velden gevonden.